MuseumDigit

RÓLUNK

A Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központja (OMMIK) 2013 óta rendezi meg  éves MuseumDigit konferenciáját, megszólítva a régiót és a magyar múzeumi szakmát, társszakmákat, a kulturális szektor képviselőit, cégeket és szolgáltatókat. A program nemzetközi kitekintést nyújt a múzeumi világ fontos kérdéseiről, témáiról:

  • digitális fejlesztési stratégiák, elméletek
  • új technológiák
  • innovatív megoldások
  • kulturális aggregáció
  • digitális kompetencia
  • kreatív ipar irányai

A KONFERENCIÁRÓL

A konferencián hazai és nemzetközi szakemberek különböző szekciókban tartanak előadásokat, melyeket szakmai vita követ.  A kétnapos esemény lehetőséget kínál a résztvevők kötetlen eszmecseréjére, nemzetközi és hazai kapcsolatok kialakítására, ismeretek bővítésére és különböző projektek, fejlesztések megismerésére.

Az előadások angol–magyar szinkrontolmácsolással hallhatóak, a kapcsolódó workshop program elsősorban magyar nyelven zajlik. 

KIÁLLÍTÓK ÉS TÁMOGATÓK

A konferencia alatt a múzeum patinás tereiben lehetőséget biztosítunk szakmai cégek megjelenésére is.
A kiállítás keretében a cégek bemutathatják legfrissebb fejlesztéseiket, és szakértőikkel személyesen találkozhat a közönség.

A kiállító cégek mint támogatók is csatlakozhatnak a programhoz, speciális ajánlatainkból választva a konferencia különböző kommunikációs felületein megjelenést biztosítunk a számukra (Facebook, honlap, hírlevél, roll-up, programfüzet).

A HELYSZÍN

A Magyar Nemzeti Múzeum épülete a klasszicista építészet remekműve. Pollack Mihály tervei alapján 1837 és 1847 között épült fel, az első magyar múzeumépület.  A 2005-ben befejezett nagyszabású, közel húszéves rekonstrukció keretében  az eredeti épületdíszeket, freskókat restaurálták, a tereket visszaállították és egyben meg is újították, hogy alkalmassá váljanak a modern kor támasztotta igények kielégítésére.

A felújításnak köszönhetően a műemlékvédelmi előírások szem előtt tartásával technikailag korszerűsödött a Díszterem és a Kupolaterem, a Rotunda és az Előcsarnok. A MuseumDigit konferencia a Díszteremben, míg a kiállítók az előtte lévő Kupola térben kapnak helyet.

Cím: 1088 Budapest, Múzeum krt. 14-16.A