MERJ VÁLTOZTATNI!

DARE TO CHANGE

MERJ VÁLTOZTATNI!

DARE TO CHANGE

MuseumDigit

RÓLUNK

A Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központja (MNM OMMIK) 2013 óta rendezi meg éves MuseumDigit konferenciáját, megszólítva a régió és a hazai múzeumi szakma képviselőit, közgyűjteményekben és kulturális örökségvédelemben dolgozó szakembereket, döntéshozókat, a jövendő muzeológusait és a múzeumok működését támogató fejlesztőcégeket és szolgáltatókat. A MuseumDigit átfogó képet nyújt a múzeumi világ aktuális kérdéseiről, meghatározó trendjeiről. A 2021-es konferencia tematikája és előadói részletesen a Program menüpont alatt található.

A LEGUTÓBBI KONFERENCIÁRÓL

Változni és változtatni nem könnyű, sokszor félünk a változástól, ami jót is hozhat nekünk. Mit jelent megújulni? Mit jelent a változás egy intézmény életében? Elég egy vízió és egy jó csapat? Idén azt szeretnénk megmutatni, hogy a múzeumok is, akárcsak a társadalom megannyi szereplője, képesek a folyamatos megújulásra. Tesszük ezt hittel, kíváncsisággal, nyitottsággal, bátorsággal és empátiával felvértezve. 

S hogy bizonyítsuk, nem csak beszélünk a változásról, idén ismét újítunk, és a konferencia mindkét napján élő kerekasztal-beszélgetéseket szervezünk a nemzetközi múzeumi világ olyan prominens szereplőivel, akikről eddig sokat olvastunk, hallottunk, és akiktől most akár élőben is kérdezhetünk. A résztvevők mind olyan múzeumigazgatók, akik az általuk irányított intézményeket saját víziójuk mentén a feje tetejére merték állítani, új arcot adtak neki és határozott irányba állították. Vagyis múzeumuk nemcsak egy-egy projekt kapcsán érdemel figyelmet, hanem amiatt, ahogy az igazgatók működésének köszönhetően az egész szervezet átalakult, és más múzeumok számára modellértékűvé vált.

Remélhetőleg inspirálóan hatnak a hazai közegre, és a budapesti jelenlétnek köszönhetően azok is megismerhetik őket, akiknek ez eddig a nyelvi akadály miatt nem volt elérhető.

Az idei konferencia kiemelt témája a múzeumok és a kreatív ipar kapcsolata. Emellett nem csupán a digitalizálás eredményeit, a múzeumok digitális újításait és a technológiai fejlődés múzeumokra gyakorolt hatását mutatjuk be, hanem a korábbi két évhez hasonlóan hangsúlyos szerepet kap a múzeumok és a társadalom- inkluzív múzeum, múzeumok és a klímaakció- témája, és új megvilágításba helyezzük a digitális transzformáció kérdését.

TÁMOGATÁS

Legyen részese egy kivételes eseménynek, csatlakozzon hozzánk a legnagyobb hazai múzeumi  konferencián! Mutassa be cégét, szolgáltatását, projektjét lehetőséget a virtuális térben. Írjon nekünk: ommik@mnm.hu .

A HELYSZÍN

Egy év távollét után újra együtt lehetünk és találkozhatunk a Magyar Nemzeti Múzeum patinás Dísztermében, beszélgethetünk és kávézhatunk fényes belső tereiben.