MuseumDigit

RÓLUNK

A Magyar Nemzeti Múzeum Országos Muzeológiai Módszertani és Információs Központja (OMMIK) 2013 óta rendezi meg éves MuseumDigit konferenciáját, megszólítva a régió és a hazai múzeumi szakma képviselőit, közgyűjteményekben és kulturális örökségvédelemben dolgozó szakembereket, döntéshozókat, a jövendő muzeulógusait és a múzeumok működését támogató fejlesztőcégeket és szolgáltatókat. A MuseumDigit 2020 átfogó képet nyújt a múzeumi világ aktuális kérdéseiről, meghatározó trendjeiről. Az idei konferencia programja, tematikája és előadói részletesen a Program menüpont alatt található.

A KONFERENCIÁRÓL

VIRTUÁLIS KALAND
A MuseumDigit történetében – csakúgy, mint a világ számos pontján- új fejezet kezdődött a pandémia időszakával. Tudtuk, hogy emiatt a konferencia keretein változtatnunk kell, és bizonyos előnyeiről le kell mondanunk,  így a személyes találkozások öröméről és a Nemzeti Múzeum patinás környezetéről. Új formát kerestünk neki, így született meg az az innovatív, általunk máshol nem látott megoldás, hogy a konferenciát egy képzeletbeli, virtuális térben fogjuk megrendezni, ami online eseményekkel egészül ki.

 A konferencia tehát kilép a Magyar Nemzeti Múzeum falai közül és egy virtuális térbe invitáljuk. Itt szabadon barangolhat a pavilonok és előadások között érdeklődése szerint, tértől és időtől függetlenül nézheti meg az előadásokat a konferencia nyilvános programjának napjain 2020. november 26-án és 27-én. Szeretnénk, ha minél nagyobb közönséghez eljutnának a mai múzeumi világ izgalmas gondolatai, ezért a részvétel ingyenes és minden idegen nyelvű előadást magyar felirattal is elérhetővé teszünk. A részvétel regisztrációhoz kötött, melyre itt van lehetőseg.

ONLINE ESEMÉNYEK
Számunkra fontos, hogy szakemberek bevonásával teret adjunk a minket leginkább foglalkoztató témák nyilvános megvitatására. Ezért a konferencia két napján négy élő ZOOM beszélgetést szervezünk, melyek pontos időpontja és elérhetősége a program menüpont alatt található.

TÁMOGATÁS

Legyen részese egy kivételes eseménynek, csatlakozzon hozzánk a legnagyobb hazai múzeumi  konferencián! Mutassa be cégét, szolgáltatását, projektjét lehetőséget a virtuális térben. Írjon nekünk! További tájékoztatást a csejdy.virag@mnm.hu e-mail címen lehet kérni.

A HELYSZÍN

Egy képzeletbeli, virtuális tér. Egy tér, ami sohasem létezett, viszont bárkinek, bárhonnan, bármikor elérhető, bejárható és átélhető. Egy tér, ahol félig a szabadban, félig a védett falak között lehetünk. Megéri kipróbálni, csak regisztrálni kell itt!

A STÁB

A MuseumDigit 2020 megálmodói és megvalósítói:

  • Sz. Fejes Ildikó (MNM OMMIK főosztályvezető): menedzsment, koncepció
  • Iván Viktória (MNM OMMIK online kommunikációs stratéga): programkoncepció, programszervezés, kommunikáció, tartalomfejlesztés
  • Csejdy Virág (MNM OMMIK online kommunikációs menedzser): kreatív koncepció, médiatervezés és tartalomfejlesztés, kommunikáció, programszervezés
  • Farkas Krisztina (MNM OMMIK múzeumi informatikus): IT koncepció, 3DVista programozás
  • Kovács Rita (MNM OMMIK online tartalomszerkesztő): kreatív koncepció véleményezés
  • Botos Annamária (MNM OMMIK adminisztrátor): adminisztráció
  •  Katona Ágnes (fordító): angol és magyar nyelvű előadások fordítása
  • Kappéter Ákos (grafikus): arculat, grafikai elemek megalkotása
  • Szabó Bence (építész): a virtuális tér tervezése, 3D kivitelezése
  • Lakos Máté (fotográfus): mozgóképes tartalmak, videó vágás
Külön közönet előadóinknak, akik közreműködtek a MuseumDigit 2020 videospotjának megvalósításában:
Ivor Crotty Moszkvából
Brad Dunn Chicagóból
Susie Anderson és Dr Niels Wouters Melbourne-ből
Nagy-Sándor Zuszsanna, Telek Ágnes, Fábián Szilvia és Czifra Szabolcs Budapestről
Ringer István Sátoraljaújhelyről